Aleksander Sever quartet

Sobota

19:00

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

 Aleksander Sever vibrafonist, tolkalec, je dijak Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Leta 2017 je prejel zlato nagrado na glasbenem tekmovanju TEMSIG in februarja 2018 bil sprejet na prestižno šolo Manhattan School of Music v New Yorku. Nastopil je z Big Bandom RTV Slovenija kot mladi solist, ter deloval kot substitut. Redno sodeluje pri različnih glasbenih projektih, med drugim je nastopal s priznanimi jazz glasbeniki kot so Ratko Divjak, Primož Grašič, Primož Fleischman, Gregor Ftičar, Nikola Matošid, Janez Gabrič,… Izpopolnjeval se je tudi pri znanih glasbenikih svetovnega slovesa kot so David Friedman, Gregory Hutchinson, Tony Miceli, Victor Mendoza, Nebojša Jovan Živkovid in drugih. 

 
Marko Črnčec solo

Sobota

20:30

  • YouTube - White Circle

Marko Črnčec je en izmed najbolj priznanih sodobnih slovenskih glasbenikov, ki trenutno živi in deluje v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je znan kot multiinstrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki enostavno deluje po žanrih, zlasti v jazzu ter popularni glasbi.

Črnčec je bil rojen 15. maja 1986 v Mariboru. Pri svojih rosnih šestih letih je svojo glasbeno pot začel z igranjem harmonike, kasneje pri desetih letih pa z igranjem klavirja. Do svojih najstniških let je bil večkratni dobitnik zlatih plaket in nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2005 je končal študij klasičnega klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor in leta 2009 z odliko in posebno pohvalo diplomiral na jazz oddelku Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

Izdal je že 5 avtorskih zgoščenk z odmevnimi kritikami, kar ga uvršča med enega najbolj ustvarjalnih in produktivnih glasbenikov slovenske jazzovske glasbe. Njegov album “Devotion” (2014, Whirlwind Recordings) je največja jazz publikacija All About Jazz uvrstila med enega izmed 20 najboljših jazz albumov na svetu leta 2014. S tem se je Črnčec znašel v družbi jazzovske smetane, kot so Brian Blade, Tigran Hamasyan, Ambrose Akinmusire, Jason Moran in drugi.

Njegov zadnji album “Place To Live” je izšel marca 2019 pri renomirani založbi Fresh Sound New Talent. Po prvem albumu Signature se Črnčec spet predstavlja s klavirskim triom, ki ga sestavlja z odličnima Harishom Raghavanom na kontrabasu ter Justinom Brownom na bobnih. Na dveh skladbah je posebni gost tudi izjemni vokalist Jonathan Hoard, med drugim tudi Grammy nagrajenec.

Črnčec skupaj z nizozemskim basistom Jorisom Teepejem ter legendo jazzovske glasbe Billyjem Hartom sestavlja kolaborativni trio CTH, s katerim so pravkar izdali prvo ploščo The Brooklyn Sessions.

Marko Črnčec je nastopal ter snemal z naslednjimi velikimi imeni glasbenega sveta:

Billy Hart, Seamus Blake, Rez Abbasi, Bob Mintzer, Joe Locke, Mike Moreno, John Ellis, Luis Bonilla, Melissa Aldana, Damion Reid, Mark Shim, Justin Brown, Stjepko Gut, Marcus Gilmore, Rudy Royston, Suresh Talwalkar, Sachal Vasandani, Jonathan Powell, Joe Sanders, Kenny

Grohowski, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich in še bi lahko naštevali.

Nastopal je na večjih festivalih in odrih po svetu, kot so:

Brosella Jazz Festival, Havana Jazz Festival, Blue Note Jazz Club NYC, Jazz Standard NYC, Jazz Gallery, Unterfahrt Jazz Club Munich, Porgy and Bess Vienna, Vienna Konzerhaus, Jazz Festival Sarajevo, Jazz Festival Beograd, Jazz Festival Ljubljana, Salsa Festival Barcelona,

Ohrid Music Festival, Nishville Jazz Festival, Rovinj Salsa Festival, Dubrovnik Music Festival, Stockholm A-Capella Festival, Sava Center Beograd, Gramercy Theater NYC, Gregorys Jazz Club Rome, Sunside Sunset Paris, Blue Whale Jazz Club Los Angeles ter mnogih drugih.

Ana Bezjak jazz kvartet

Sobota

22.00

  • YouTube - White Circle

S programom izbranih jazzovskih kompozicij se bo v družbi odličnih glasbenikov predstavila mariborska jazz vokalistka in predadoginja. S prepletom tradicionalnih jazzovskih standardov ter sodobnejših  jazzovskih in brazilskih kompozicij se bodo glasbeniki sprehodili skozi različna obdobja bogate tradicije vokalne in instrumentalne improvizirane glasbe.

 

Ana Bezjak – vokal

Anže Vrabec – klavir

Robrt Jukić – kontrabas

Gašper Bertoncelj - bobni

 

Ana Bezjak je po študiju Glasbene pedagogike v Mariboru izobraževanje nadaljevala na jazz oddelku Koroškega deželnega Konservatorij, magisterij pa zaključila na Univerzi za glasbo mesta Dunaj.

Poučuje petje na jazz oddelku Konservatorija za glasbo v Mariboru ter vodi pevske delavnice v Sloveniji in Avstriji. Širši javnosti je poznana kot pevka zasedbe Papir ter gostujoča pevka tango zasedb Quintet Piazzolleky in Tango Compas.

Kot solistka nastopa s številnimi priznanimi glasbeniki v raznolikih jazzovskih sestavih pri nas in v tujini, redno sodeluje tudi z Big bandom RTV Slovenija, s katerimi se je predstavila in koncertirala s projektoma Brazil in Ana Bezjak sings Thelonious Monk.

 
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

KONTAKT:

festivalharmonija@gmail.com

+386 51 213 527

 

Klinec Inn, Medana 20
5212 Dobrovo v Brdih, Slovenia

Copyright © 2019 by Festival Harmonija