• Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

KONTAKT:

festivalharmonija@gmail.com

+386 51 213 527

 

Klinec Inn, Medana 20
5212 Dobrovo v Brdih, Slovenia

Copyright © 2019 by Festival Harmonija

INTINITI ČUJEČNOST Doživetja

Nedelja

16:30

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Začuti TRENUTEK ~  Bodi ČUJEČ

 

Na INTINITI ČUJEČNOST Doživetju "Glasba v nas" bodo udeleženci s Čuječim Plesom vodeni skozi sklop različnih čuječnostnih vaj, predvsem z osredotočanjem na 5 čutil. Sprva bomo ozavestili dihanje in modrost posameznih delov telesa, čemur bo sledilo več spontanega gibanja in sproščenega plesa, ki ga bo spodbuja navdihujoča glasba. Nadaljevali bomo s programom "WINEFULLNESS - Živijenja polno vino". Med spoznavanjem procesa pridelave najkakovostnejših vin od zemije do kleti ter sinhrono prakso čuječnosti (mindfulness) bomo prehajali v večjo prisotnost trenutka, v vedno bolj avtentični občutek sebe in stik s prirojenim naravnim potencialom. Ko se bomo tako sprostili v naravi in glasbi, bomo zaključili srečanje s čuječim okušanjem vina, doživeli Človeka polno vino in okus, ki se je gradil celo leto pod marijivimi rokami in skrbnim srcem vinarja.

Doživite lepoto trenutka, občutite živost telesa in radost življenja, plešite, razvajajte vseh 5 čutil, povežite se z naravo in doživite sebe skozi bogato popotovanje - tukaj in sedaj.

Urška Merljak, INTINITI

specializantka integrativne psihoterapije, univ. dipl. pravnica, mediatorka in plesalka.

www.intiniti.si

 

 

Urška Merijak pod konceptom INTINITI, ki bazira na celoviti povezavi telo - čustva - um - duša - zavest, opravija individualno psihoterapijo, izvensodno mediacijo, vodi delavnice svobodnega INTINITI Čuječega Plesa in Skupino Plesni Pogovori (plesna terapija). Posebej za podjetja in druge organizacije pripravija programe za psihosocialno zdravje na delovnem mestu. V sklopu osebnega in poslovnega turizma s področja osebne rasti pripravija programe I NTINITI Doživetij, ki združujejo znanost, umetnost in naravno (med njimi največji 4-dnevni I NTINITI Dance Bliss Mednardni Festival www.intiniti-dance-bliss.com).

 

 

»Dovolite živijenju, da se izpleše skozi vas v vseh svojih čudovitih  oblikah!«

 
Duo Krečič-Hostnik

Nedelja

19:00

  • Facebook - White Circle

Violinist in skladatelj Matija Krečič je leta 2015 zaključil študij violine (prof. Fister) in kompozicije (prof. Stingl) na Deželnem Konservatoriju v Celovcu.

Aktivno sodeluje z Magnificom, skupinama Momento Cigano ter Tango Story, v preteklosti pa tudi s skupino Terrafolk, z Galom in Severo Gjurin, Mar Djangom, Skarabejem, Orkestrado... Napisal je glasbo za nekaj kratkih filmov ter gledaliških predstav (Lutkovno gledališče Maribor, SNG Drama Maribor). Je avtor orkestrskih priredb Magnificove glasbe za film “Montevideo, vidimo se!” režiserja Dragana Bjelogrlića. Novembra 2014 je izšla njegova prva samostojna avtorska plošča “Architexture”, ki vsebuje glasbo za godalne inštrumente. Ustvaril je dve glasbeni podobi prvega programa TV Slovenija (april 2016 - junij 2017, junij 2017 -). Na festivalu Slovenska popevka 2018 je prejel nagrado strokovne žirije za najboljšo priredbo.

Je izjemno dejaven aranžer, kot skladatelj pa sodeluje z več slovenskimi solisti in zasedbami: Mate Bekavac, Ensemble Janus Atelier, MD7, Carpe Artem, Simfonični orkester Cantabile, Ingenium Ensemble, Ljubljanski Madrigalisti...

Matija Krečič je član društva slovenskih skladateljev in soustanovitelj glasbenega društva Janus Atelier.

Tomaž Hostnik (1992) je avtor več kot šestdesetih skladb v slovenskem jeziku, kar vključuje celoten opus zasedb Vudlenderji in Drajnarjuva vampa, glasbo za otroke, film in gledališče. Redno sodeluje s skladateljem in violinistom Matijo Krečičem ter pianistom Gregorjem Ftičarjem. Za svoje ustvarjanje je na 14. mednarodnem festivalu kantavtorstva (Kantfest) prejel zlato kanto. Marca predlani je končal magistrski študij klavirja na univerzi Antona Brucknerja v Linzu. Z osemnajstimi leti je zmagal na natečaju za mladinsko dramo, z delom Vražja detelja. Kot pianist, pesnik in šansonjer redno koncertira tako doma kot v tujini.

Boris Cavazza quartet

Nedelja

20.30

  • YouTube - White Circle
  • YouTube - White Circle

 Legenda, steber jugoslovanskega filma in gledališča, vendar tokrat ne kot igralec, temveč, kot pevec, interpret in poet, Boris Cavazza, bo s svojim kvartetom, katerega tvorijo sama zveneča imena domače in tudi širše glasbene scene; Igor Leonardi (kitara, soavtor glasbe), Tadej Kampl (kontrabas), Primož Fleischman (saksofon, flavta) in seveda Boris Cavazza (glas, soavtor glasbe), predstavil svoj CD "11 korakov".  Gre za avtorske pesmi s pridihom swinga, jazza, bluesa, popevk in balad s poudarkom na mediteranskem melosu in poetiki. Vsaka skladba je svoj korak, ki pušča sled, na svojstven način. Od tu tudi naslov albuma. Boris Cavazza odpira vrata in nas vabi na glasbeno popotovanje, kjer nam govori o svetu in občutkih, ki ga obdajajo. Vrata zapre na toplem mediteranskem otoku, v soju lune in zvezd. Poleg novejših avtorskih nam bo Boris odpel tudi nekaj napoletanskih in sicilijanskih pesmi. Pridružite se nam.

 

 Mnenja o plošči 11 korakov:

Kaj imajo skupnega gledališka igra, filmski scenarij, režija, šanson in poezija? Besede.

In tistega, ki jih piše, igra, govori in poje: Borisa Cavazzo!

Plošča z njegovimi besedili prinaša Cavazzo v polnini. Ljubečega, romantičnega, duhovitega, radoživega, kritičnega, socialno angažiranega, iščočega, nostalgičnega, modrega in vzgojnega.

Cavazzov lirski subjekt poje, da bi bil rad drevo in ptica, veter in kamen…In na tej plošči vse tudi JE. Vredno poslušanja! Dogodje, ki ga užijemo v njegovi paradoksnosti. Šarmantni Cavazzov glas prepeva: je iluzija, da nas ščiti poezija. Ko se plošča odvrti, se ne zgodi, kakor pri iluziji-da je nič.

Pesmi, glasba, izvedba na tej plošči so oda radosti bivanja v svetlih in temnih tonih življenja. Zmagoslavje smisla. Objem, ki ostane.

Hvala ti, dragi Boris!

Manca Košir 

 

 

Težko bi opredelil za kakšen žanr glasbe gre. Beseda šanson me moti, ker me spominja na pesmi iz preteklosti, ki niso bile vedno preveč posrečene. V mojem projektu gre za kantavtorske pesmi, ki so bodisi osebno izpovedne, ali ponazarjajo neka stanja, oziroma neka opažanja, ki so vezana na svet, ki nas obkroža. 

Naslov albuma 11 korakov, je mišljen kot sprehod skozi 11 tekstov, ki mi pomenijo vstop v čisto nov izrazni svet. Svet, ki sem ga že od nekdaj želel bližje spoznati.

S pomočjo kitarista in aranžerja Igorja Leonardija, s katerim sva dobro leto enakovredno sodelovala ter z ostalimi glasbeniki, smo, upam, ustvarili dovolj kvaliteten izdelek, ki bi lahko našel pot do širšega poslušalstva. Pričakovanja so seveda velika, kot pri vsakem projektu, ki se ga lotiš s srcem.

Boris Cavazza

 

Zasedba:

Boris Cavazza - glas

Igor Leonardi - kitara

Primož Fleischman - saksofon, flavta

Tadej Kampl - kontrabas

 
 
Mascara quartet

Nedelja

22:00

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

»Fada ni moč definirati. Fado je skrivnost.

Edino, kar pri fadu šteje, je to, da ga čutiš.

Fada ne poješ, fado se zgodi. In če ga čutiš, ga ne razumeš in ne pojasnjuješ.«


Amalie Rodrigues

Glasba kvarteta Mascara polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone …, med bordeli in milongami …, med radostjo in bolečino …, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci … To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem … V njihovi glasbi slišiš tiste, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev.

 

Glasbenike povezuje križišče zgodovine, na katerem se vsako noč srečujejo tisti, ki so, in oni, ki jih na videz ni več. Tam na vogalu stoji Caffe Mascara in če prideš bliže slišiš Marizo, Dulce Pontes, Astorja Piazzollo, Amalio Rodrigues in mnoge druge … Tiste, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev …

 

Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (bas kitara) so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa je prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali doma in v tujini …