Leonard Razboršek

Petek

19:00

  • Facebook - White Circle

Trinajstletni violončelist Leonard Razboršek je večkratni zmagovalec državnih in  mednarodnih tekmovanj mladih glasbenikov kot so Svirel, Slovenija (2014, 2015, 2016, 2017), Euritmia, Italija (2014, 2015, 2016), A. Janigro, Hrvaška (2016), R. Matz, Hrvaška (2016), Temsig, Slovenija (2015, 2018), in Petar Konjović, Srbija (2019).

 

V sedmih letih izobraževanja je prejel dvanajst prvih nagrad, deset posebnih nagrad strokovne komisije in laureat tekmovanja ter bil kar štirikrat ocenjen z maksimalno oceno 100 točk.

 

Violončelo se je pričel učiti pri prof. Kseniji Trotovšek Brlek na Glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje, sedaj pa šolanje nadaljuje na OE Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Karmen Pečar Koritnik.

 

Svoje znanje je že izpopolnjeval na mojstrskih tečajih pri priznanih čelistih kot so Reinhard Latzko, Dragan Đorđević in Giovanni Gnocchi.

 

Kot solist se je večkrat predstavil z Godalnim orkestrom Glasbene šole Ljubljana Moste- Polje, v lanskem letu pa tudi z Obalnim komornim orkestrom.

 

Leonard je član ansambla violončel Cello Attacca, s katerim nastopa v okviru Festivala Bled.

 
 
Trio Rupnik

Petek

20:30

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Klavirski trio Rupnik prihaja z Vrhnike. Violinistka Manca je študentka Univerze Mozarteum v Salzburgu v razredu prof. Rainerja Schmidta, pianist Anže študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Tatjane Ognjanovič ter violončelist Nejc dijak Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Karmen Pečar.

Trio je leta 2010 začel s skupno igro pod mentorstvom prof. Kaje Stražar na Glasbeni šoli Vrhnika.  Od leta 2013 do 2016 je deloval v okviru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod mentorstvom  zasl. prof. Tomaža Lorenza, od leta 2017 pa deluje v okviru Akademije za glasbo Ljubljana pod mentorstvom prof. Janeza Podleska.

Klavirski trio Rupnik je prvonagrajenec domačih in mednarodnih tekmovanj ter prejemnik Škerjančeve nagrade Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana za izjemne študijske uspehe in zasluge pri umetniškem uveljavljanju šole za leto 2015.

Večkrat se je predstavil na nastopih in samostojnih koncertih za Festival Ljubljana, Imago Sloveniae, Glasbeno mladino Slovenije, Glasbeno mladino ljubljansko, Festival Lent, Festival Bled, Gallus fest Idrija,….

Nejc igra violončelo goslarske mojstrice Katharine Abbühl (l.2011), Manca pa violino  goslarskih mojstrov Alessandra Crillova in Katharine Abbühl  "Sub spirito" (l.1999) iz Cremone.       

Marko Htlak & FUNtango

Petek

22.00

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Zasedba Marko Hatlak & FUNtango je bila v reviji Elle označena za skupino, ki ti ponudi katarzično koncertno doživetje in te hočeš nočeš izstreli v drugo

dimenzijo.

 

Marko Hatlak je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Leta 2008 so posneli prvi album History, ki je posvečen temu argentinskemu umetniku. Kasneje se je repertoar iz tanga nueva razširil na svojstvene priredbe klasike – Vivaldijevih Štirih letnih časov, na musette francoskega mojstra Richarda Galliana, ter na avtorske skladbe Marka Hatlaka. Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru Marko Hatlak & FUNtango z ognjevito in sentimentalno interpretacijo ustvarjajo svojo razpoznavnost. V letu 2017 so na Kraljevem konzervatoriju za glasbo v Kopenhagnu posneli novo ploščo z naslovom Present.

 
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

KONTAKT:

festivalharmonija@gmail.com

+386 51 213 527

 

Klinec Inn, Medana 20
5212 Dobrovo v Brdih, Slovenia

Copyright © 2019 by Festival Harmonija